Založ si blog

Matovič vypočítal koľko stojí hlúposť

Igor Matovič nemá limity. Na našu škodu. Svojimi nápadmi ráno prerazí dno, večer strop, a nikto netušíme, čo ho napadne ďalší deň. Presne takto funguje v politike, presne týmto ubližuje.

Cenník hlúposti

Parlament na aktuálnej schôdzi odmietol Matovičom navrhovanú 500 eurovú odmenu za účasť vo voľbách. Evidentne spor nebol o tom, prečo táto suma a nie vyššia či nižšia o 100 alebo 200 eur. Podstata nie je v licitovaní. Voľby v demokracii nemajú cenník. Ale platí, že zvýšenie dôvery ľudí v politiku a štátnej inštitúcie je na nezaplatenie.

Preto je potrebné pripomenúť Igorovi Matovičovi a trom desiatkam ľudí, ktorí si podporou hlúpostí chcú vypýtať zvoliteľné miesto na jeho divnej kandidátnej listine, že zvýšenie volebnej účasti je možné urobiť zrušením jedného volebného obvodu pre parlamentné voľby. A to minimálne kvôli tomu, že podľa dávnejšieho prieskumu agentúry AKO až 8 z 10 opýtaných už v minulosti do Národnej rady volili kandidátov, ktorých predtým nikdy osobne nestretli. Práve jeden volebný obvod, ktorý Matovič pôvodne sľuboval – vo volebnom programe a v dvoch programových vyhláseniach vlády, zrušiť, spôsobil nárast nedôvery voči politikom a umožňuje obskúrnym figúram navrhovať a hlasovať za zákony.

„Atómovky“ sú ďalšie položky 

Treba však uznať, že Igor Matovič dokázal vypočítať, koľko stojí hlúposť a keď sa pozrieme na jeho „atómovky“, je zrejmé, že cenník  sa môže kľudne rozširovať o ďalšie položky.

Kým bude tento pán v parlamente, a dokedy budú mať divné persóny pocit, že im vie zabezpečiť slušnú parlamentnú stáž, dovtedy budeme môcť finančne vyjadriť hlúposť. Veľkú časť z nich už ľudia vyhnali z miest, obcí a samosprávnych krajov počas jesenných volieb. Už iba počkať na predčasné parlamentné voľby. Tam HLAS dokáže, že vie napraviť chyby, ktoré sú Matovičovou „silnou stránkou“. Ako napríklad reformy, ktorými diery vystriháva namiesto toho, aby ich aspoň dokázal zašiť. Nebude to ľahké ani jednoduché, ale je to nevyhnutné.

 

Koncoročné bilancie a novoročné ambície

27.12.2023

Koniec roka by mal byť obdobím objektívnej bilancie. Seriózneho posúdenia prežitého, vyhodnotenia dosiahnutého. A nepochybne aj poučenia sa z chýb a omylov. Pokorná vďačnosť, presne tak by sme sa mali postaviť k tomu, že nás nezradilo zdravie, že sme nenaleteli falošným kamarátstvam, ani čaru falošného pokušenia. Úprimná trpezlivosť by tiež nemala zostať v kúte. [...]

Eurofondy potrebujú dôveryhodnosť, transparentnosť a predvídateľnosť

16.12.2023

Prvé rokovanie vlády po schválení jej programového vyhlásenia v parlamente sa nieslo v téme „eurofondovej vlády“. Tie sú plynulým pokračovaním v agende, ktorej sa vláda začala venovať ešte za premiéra Petra Pellegriniho. Viac ako na grafy a percentná (ne)čerpania sa musí sústrediť na množinu ďalších východísk, ktorých cieľom je dôveryhodnosť, [...]

Veronika Remišová: slabá bábka, chabá herečka

02.08.2023

Líderka strany bez ľudí Veronika Remišová po troch rokoch sabotáží vyzýva úradnícku vládu, aby prijala opatrenia ktoré budú riešiť vysoké ceny energií v budúcom roku. Po troch rokoch ničenia všetkého, na čo siahla týmto výlevom priznala všetky svoje zlyhania. Poďme faktami V čase, kedy som pôsobil v Združení miest a obcí Slovenska som mimoriadne aktívne, na [...]

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Zakladateľ kryptomenovej burzy FTX ide na 25 rokov do väzenia, klientov obral o 10 miliárd dolárov

28.03.2024 17:13, aktualizované: 17:41

Americká justícia označila prípad za jeden z najväčších podvodov v americkej histórii.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 60
Celková čítanosť: 258569x
Priemerná čítanosť článkov: 4309x

Autor blogu

Kategórie