Založ si blog

firmám chýbajú ľudia a politike osobnosti

transparentnosť si zamieňame so šikanou. média vnímame ako zbraň proti niekomu. úradník je nadávka. iný názor sa interpretuje ako osobný útok a namiesto toho, aby sme požadovali myšlienky, počúvame zvuk. nečudujme sa politikom, ktorí reagujú podľa vlny verejnej mienky, lebo iba pružne reagujú na pocity jednotlivcov.

dlhodobo živíme predstavu, že politik je stelesnením podlosti a ten, kto v nej pôsobí, si zaslúži kopance. osobné príbehy sa znevažujú, lebo na piedestál púšťame obskúrne figúrky. preto sa nemôžme čudovať strachu odísť z politiky, ktorý je zrejme rovnaký ako obavy vstúpiť do nej u tých, ktorí by jej mali čo ponúknuť.

spoločnosť sa vyvíja pod tlakom permanentného stresu. vinu hľadáme u politikov, ktorých sme si zvolili. nám nebolo nič nanútené. máme len to, čo sme pripustili.

tvrdiť, že vládna koalícia je zoskupením prvej ligy, by nebola pravda. rovnako by bolo klamstvom si nahovárať, že opozícia nás vyvedie na výslnie.

„firmám chýba kvalifikovaná pracovná sila a v politike je deficit kvalitných ľudí.“

východisko treba hľadať v dvoch oblastiach. v osobnej rovine – aby sme neboli vlajkonosiči demagógie. druhú rovinu predstavuje zmena štýlu komunikácie. diskusia sa nemôže viesť na línii „my – oni“, ale na báze „dnešok – budúcnosť“.

v 25. roku samostatnosti nemá naša spoločnosť mierne nedostatky, ale vykazuje aj systémové chyby ktoré treba odstrániť. v opačnom prípade budú sociálne siete bojové pole, diskusia férovkou klamstiev a budúcnosť vecou náhody. Už by sme nemali doplácať na vlastné chyby, za ktoré viníme všetkých naokolo.

Koncoročné bilancie a novoročné ambície

27.12.2023

Koniec roka by mal byť obdobím objektívnej bilancie. Seriózneho posúdenia prežitého, vyhodnotenia dosiahnutého. A nepochybne aj poučenia sa z chýb a omylov. Pokorná vďačnosť, presne tak by sme sa mali postaviť k tomu, že nás nezradilo zdravie, že sme nenaleteli falošným kamarátstvam, ani čaru falošného pokušenia. Úprimná trpezlivosť by tiež nemala zostať v kúte. [...]

Eurofondy potrebujú dôveryhodnosť, transparentnosť a predvídateľnosť

16.12.2023

Prvé rokovanie vlády po schválení jej programového vyhlásenia v parlamente sa nieslo v téme „eurofondovej vlády“. Tie sú plynulým pokračovaním v agende, ktorej sa vláda začala venovať ešte za premiéra Petra Pellegriniho. Viac ako na grafy a percentná (ne)čerpania sa musí sústrediť na množinu ďalších východísk, ktorých cieľom je dôveryhodnosť, [...]

Veronika Remišová: slabá bábka, chabá herečka

02.08.2023

Líderka strany bez ľudí Veronika Remišová po troch rokoch sabotáží vyzýva úradnícku vládu, aby prijala opatrenia ktoré budú riešiť vysoké ceny energií v budúcom roku. Po troch rokoch ničenia všetkého, na čo siahla týmto výlevom priznala všetky svoje zlyhania. Poďme faktami V čase, kedy som pôsobil v Združení miest a obcí Slovenska som mimoriadne aktívne, na [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 60
Celková čítanosť: 258584x
Priemerná čítanosť článkov: 4310x

Autor blogu

Kategórie