Založ si blog

Parlament regiónov zastaví extrémizmus

Slovensko potrebuje parlament regiónov. Lebo Národná rada Slovenskej republiky je nastavená na interesy straníckych centrál a nie na potreby regiónov. Ak odhliadneme od toho, že v parlamente máme priepastné rozdiely v zastúpení regiónov a hlas partajnej centrály je silnejší ako názor ľudí v regiónoch, nezabúdajme, že zrušenie jedného volebného obvodu vyženie extrémizmus z parlamentu. Voliči ich nepustili na radnice, mestské ani obecné úrady. Ale zle nastavený systém je ich výťahom do parlamentu.

 

Priepustná hrádza proti extrémizmu

Súčasná parlamentná väčšina sa profilovala ako hrádza proti extrémizmu a v boji proti jeho mandátom v parlamente chceli ťažiť aj ostatné partaje. Extrémistom rastú preferencie. Dokonca s nimi v parlamente diskutujú.

 

S ú d   j e j   p r i t o m   „u d e l i l   t i t  u l   n e f a š i s t u.“

 

Lenže oni budú aj po marcových voľbách zberať miesto v parlamente a v kuloároch vyjednávať o podpore. Stávajú sa komoditou kšeftu, ku ktorému sa nikto nikdy nechce priznať. To čo je?! Hrádza má veľké priesaky a to je obrovský problém.

 

Jasná stopka v samospráve

Banskobystrický kraj si v minulom volebnom období „užil svoje“, až teraz sa mu otvára prístup k Európskym investičným a štrukturálnym fondom, a postupne spláca časový dlh, obdobie ktoré stratil svojim hlasovaním v župných voľbách v roku 2013. On sa ponaučil, región pochopil. Krajina zatiaľ nie. Napriek tomu treba otvorene povedať, že samospráva vystavila extrémizmu stopku.

V krajských voľbách v roku 2013 získali extrémisti 1 mandát krajského poslanca, hoci tých mandátov bolo 408. Ale obsadili jedno županské kreslo. V roku 2017 im voliči toto kreslo zobrali a zo 416 mandátov krajských poslancov získali 2.

V komunálnych voľbách v roku 2014 neobsadili ani jednu starostovskú stoličku, hoci ich bolo takmer 3 000. V mestách, obciach a mestských častiach Košíc a Bratislavy celkovo pôsobí takmer 20 0000 poslancov. No ich „osobnosti“ získali 33 mandátov. Vo vlaňajších komunálnych voľbách obsadili jeden mandát starostu a 42 poslancov.

Tam, kde ich ľudia reálne poznajú, tam im jednoducho neveria. Práve preto, lebo ich poznajú. V jednom volebnom obvode pre parlamentné voľby sa kandidáti zavesia na lídra, ktorý šíri nenávisť a na tejto vlne sa ich niekoľko prepašuje do Národnej rady Slovenskej republiky. A touto cestou sa ešte na jednotlivcov na území celej krajiny nalepí zopár preferenčných krúžkov.

 

            „P r o t i   e x t r é m i z m u   b y   s m e   n e m a l i  

b u d o v a ť   h r á d z u.   J e h o  t r e b a  r o z b i ť.“ 

 

Podporením petície za zrušenie jedného volebného obvodu pre parlamentné voľby a jeho nahradenie toľkými, koľko je krajov je v tomto čase najlepšie riešenie. Na to by mali myslieť strany, ktorým seriózne ide o budúcnosť Slovenska. Ale teraz sme na ťahu my. Stačí 30 sekúnd a podpisom podporíme užitočné riešenie.  CHCEM PODPÍSAŤ PETÍCIU TU 

Koncoročné bilancie a novoročné ambície

27.12.2023

Koniec roka by mal byť obdobím objektívnej bilancie. Seriózneho posúdenia prežitého, vyhodnotenia dosiahnutého. A nepochybne aj poučenia sa z chýb a omylov. Pokorná vďačnosť, presne tak by sme sa mali postaviť k tomu, že nás nezradilo zdravie, že sme nenaleteli falošným kamarátstvam, ani čaru falošného pokušenia. Úprimná trpezlivosť by tiež nemala zostať v kúte. [...]

Eurofondy potrebujú dôveryhodnosť, transparentnosť a predvídateľnosť

16.12.2023

Prvé rokovanie vlády po schválení jej programového vyhlásenia v parlamente sa nieslo v téme „eurofondovej vlády“. Tie sú plynulým pokračovaním v agende, ktorej sa vláda začala venovať ešte za premiéra Petra Pellegriniho. Viac ako na grafy a percentná (ne)čerpania sa musí sústrediť na množinu ďalších východísk, ktorých cieľom je dôveryhodnosť, [...]

Veronika Remišová: slabá bábka, chabá herečka

02.08.2023

Líderka strany bez ľudí Veronika Remišová po troch rokoch sabotáží vyzýva úradnícku vládu, aby prijala opatrenia ktoré budú riešiť vysoké ceny energií v budúcom roku. Po troch rokoch ničenia všetkého, na čo siahla týmto výlevom priznala všetky svoje zlyhania. Poďme faktami V čase, kedy som pôsobil v Združení miest a obcí Slovenska som mimoriadne aktívne, na [...]

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Boss bossov pred súdom, aj keď o to nežiadal. Dostane sa Mikuláš Černák na slobodu? Dôkazy stále pribúdajú

25.04.2024 08:00, aktualizované: 08:19

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 60
Celková čítanosť: 259619x
Priemerná čítanosť článkov: 4327x

Autor blogu

Kategórie